Beszerzés menedzsment

PULI-ERP alapfunkció

A PULI-ERP a beszerzési folyamatokat is sokrétűen támogatja

Nem csak a beszállítói rendelések rögzítése és követése történik ebben a funkcióban, de fogyási statisztikák és beállított készletszintek alapján javaslatot is tesz a rendszer beszerzési rendelésekre, amelyeket jóváhagyást követően le is generál.

beszerzési rendelések alapján előkészülhet a raktár az érkező áruk bevételezésére, a szállítói számlák pedig összekapcsolódnak a beszerzési rendelésekkel. A PULI-ERP-vel nincs szükség manuális rögzítésre, valamint könnyen követhetőek a rendelt és tényleges mennyiségek közti különbségek.

Amennyiben a szállítói számla az áru bevételezését követően érkezik meg, az esetleges ármódosulások utólag is érvényesülnek az integrált működésnek köszönhetően. (Akár a realizált árrés is újrakalkulálódik, ha már időközben értékesítettük az adott készletet.)

Átláthatóbbá válik a beszállítók kezelése, könnyen elérhetőek az egyenlegek, beszállítónként egyedi vonalkódok rendelhetőek a termékekhez.

Beszerzés menedzsment

A PULI-ERP legnépszerűbb
beszerzést támogató funkciói

Automatikus könyvelés

A termékek készletre vételekor a vevői rendelések automatikusan lefoglalják azokat, valamint a vevői rendelésekhez kapcsolódó beszerzési rendelések termékei a beérkezéskor automatikusan a kapcsolódó vevői rendelésre lesznek lefoglalva.
További információk a Készlet- és raktárkezelés funkciókról.

Beszerzés a készletek fogyása alapján

A termékek fogyása alapján is meg lehet határozni a szükséges készleteket, melyek az utóbbi időszak fogyásának áttekintése, a beszerzendő mennyiségek egyszerű rögzítése után beszerezhetők.

Beszerzés automatizálása

A minimum alatti készletriportból megadott időközönként készülhetnek automatikus beszerzési rendelések.

Beszállítói árak, kondíciók kezelése

A beszállítói árak kezelése nem csak a beszerzési rendeléseken történhet. A beszállítói árlisták használatával előre lehet rögzíteni a beszállítói akciókat, árváltozásokat

Beszerzés meghatározott készletszintek alapján

A beszerzés történhet a termékek előre meghatározott az adott időszakra érvényes minimum vagy maximum készletszintje alapján. A termékek beszerzése történhet a beszállítóktól, vagy akár egy másik boltból vagy raktárból.

Beszerzési rendelés készítése szerviz igényből

A szerviz tevékenységhez szükséges alkatrészek beszerzése történhet közvetlenül a szerviz igényből vagy a minimális készletszintek alapján is.
További információk a Szerviz menedzsment funkciókról.

Beszerzés vevői rendelésre

Vannak termékek, melyeket értékesítünk, de azokat nem szeretnénk készleten tartani. Helyette azokat a vevői rendelések érkezése esetén szerezzük be a beszállítóktól vagy mozgatjuk át egy másik boltból vagy raktárból, hogy a rendelést ki tudjuk szolgálni.

A beszerzési rendeléseken rögzített beszerzési dátumok alapján az értékesítők vagy az ügyfélszolgálat mindig látja, hogy az egyes termékeket melyik beszállításból lehet majd kiszolgálni.

Bizományos beszerzés

A termékek beszerzése történhet saját készletre vagy bizományosan. A bizományos beszerzés termékei megjelennek a készlet riportokban, de egyértelműen elkülönülnek a saját tulajdonba vett készletektől.

Boltok készlet feltöltésének automatizálása

A minimum alatti készletriportból megadott időközönként készülhetnek automatikus raktárközi átadások, melyekkel a központi raktárból lehet a boltokba áttárolni a készleteket.

Boltok, telephelyek készleteinek feltöltése központi raktárból

A boltok készleteinek feltöltése történhet közvetlenül a beszállítótól történő beszerzéssel vagy egy központi raktárból történő folyamatos vagy időszakos áttárolással.

Hosszú távú beszerzés tervezés cash flow tervezése

A távolabbi időre szóló, jellemzően távol-keleti beszerzés esetén a beszerzési rendelés értékének egy részét a rendelés leadásakor, a fennmaradó részét pedig a szállítmány indulásakor kell kifizetni. Az ilyen esetek pénzügyi tervezését segíti a beszerzési és a cashflow modulok kapcsolata.

Mindig pontos készletérték és ELÁBÉ számítás

A készletek értékeinek folyamatos nyomon követése és utólagos frissítése alapján a készletérték mindig naprakész lesz. A beszerzéshez kapcsolódó költségekkel, például az utólag beérkező szállítási díjakkal visszamenőleg is korrigálható a készletérték és az ELÁBÉ.

MRP-DRP

MRP-DRP (Manufacturing Resource Planning, Distribution Resource Planning) alfunkciónk segítségével nem egyszerűen csak beszerzési javaslatok születnek, hanem a termék teljes életútja megtervezhető, így a kiskereskedelmi egységben jelentkező igény a megfelelő elosztási raktárba irányuló beszerzési rendelést is képes generálni.

Új termékek beszerzése

Az újonnan belistázott termékek korábbi fogyási adatok hiánya miatt általában nem jelennek meg a beszerzési riportokban, de a PULI-ERP-ben ezek egyszerű beszerzése is támogatott.

Kapcsolódó funkciók

A teljes kiskereskedelmi folyamatot integráltan támogatjuk, gyors kiszolgálást segítő modern POS felülettel, pénztárgéppel, kártyaterminállal.

A PULI-ERP rendszer az ajánlatadástól a számlázásig a komplett nagykereskedelmi és rendelés kiszolgálási folyamatot integráltan támogatjuk.

Mivel a kereskedelmi szektor kiemelt területünk, a készletkezelés kihívásait pontosan ismerjük.

Kimondottan kisebb összeszerelő, csomagoló cégek számára előnyös megoldás.

Egyik legújabb innovációnk, az utóbbi években elterjedt hatékonyságnövelő eszközök funkcionalitását integráltuk az ügyviteli rendszerünkbe.

Egyedi workflow-k, iratkezelés, projekt támogatás folyamatai cégenként nagyon eltérőek lehetnek, gyakran egybefonódnak.

Kapcsolódó esettanulmány

Libri Könyvkiadó Kft. esettanulmány

Egyedi értékesítési
folyamatok támogatása

Partner: Libri Könyvkiadó Kft.
Iparág: Kis- és nagykereskedelem

Green Coop esettanulmány

Gyártás, értékesítés, kontrolling
folyamatok támogatása

Partner: Greencoop
Iparág: Gyártás

Kapcsolat

Szabaduljon meg a felesleges adminisztrációtól,
tegye átláthatóbbá cége működését!

Egy modern, a KKV-k üzleti igényeire megalkotott ERP rendszer segít, hogy cége a következő szintre lépjen.

Jelentkezzen konzultációra, hogy szakértő kollégánk felmérhesse igényeit és bemutathassa a PULI-ERP megoldásait!